Mūsu skola šogad piedalās projekta Garšīgie likumi realizēšanā, veicinot skolēnu izpratni par Eiropas Parlamenta darbu un pārtikas drošuma jautājumu.
Projekta ietvaros 2016./2017. mācību gadā skolām tiek piedāvāti mācību materiāli par trim tēmām: alergēni, ģenētiski modificēti organismi un jaunā pārtika. Materiāli ir veidoti sadarbībā ar uzturzinātnes ekspertiem, pedagogiem un saskaņoti ar Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departamenta Biotehnoloģijas un kvalitātes nodaļu un Pārtikas uzraudzības departamentu. Mācību materiāli ir piemēroti vidusskolēniem un pamatskolas vecāko klašu skolēniem.
Projekta rezultātā skolēni:
NOSKAIDROS, kas ir ģenētiski modificēta pārtika un vai tā ir sastopama Latvijā?
GŪS PRIEKŠSTATU, kā Eiropas Parlamenta lēmumi uzlabo alerģisku cilvēku dzīves kvalitāti?
UZZINĀS, kas ir jaunā pārtika.
GŪS IZPRATNI par Eiropas lēmējinstitūciju, valsts, pašvaldību un ēdināšanas nozares speciālistu lomu rūpēs par drošu pārtiku Latvijas un citu Eiropas Savienības valstu iedzīvotājiem.
Vairāk informācijas par projektu šeit
Jau notikusi pirmā nodarbība par alergēniem Profesionālajā pamatizglītības programmā Ēdināšanas pakalpojumi. Nodarbību vadīja skolotāja Evija Kļaviņa.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru